Pivovar


23. 7. 2017

aneb kde své pivo vařím?

Každý domovarník začínal asi stejně, doma na sporáku (v bytě, baráku, atd.). I já jsem tak začal, ještě do této chvíle si pivko vařím v nerez hrnci, který má objem asi 15 litrů ( na jednu várku je tak 10 litrů hotového piva ). Dva kýble mám jako scezovačku ( dno jednoho kýble jsem si vrtal sám :) ), větší měchačku a většinou je potřeba mít při sobě ještě alespoň jeden hrnec jako pomocnou nádobu ( tudíž stačí menší ). 

Po nějaké době mi ale asi každého přestane tak úplně vařit malé dávky a rozhodne se jít si do většího a sofistikovanějšího zařízení ( Grainfather a další již hotové mikropivovary ). Já se rozhodl jít cestou "stavby" pivovárku složeného ze tří nádob. Fotografie k začátkům a k nové varně zcela jistě najdete právě zde! 


A to již brzy! :)

© 2017 Pivovar Čapíno. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode Cookies
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky